Здравейте, имам следния въпрос - възможно ли е собственик на ЕООД да сключи трудов договор със себе си/като физ.лице/?Прочетох различини противоречиви становища по този въпрос и вече съвсем не съм наясно. Само да уточня казуса - собственика на ЕООД-то е и съдружник в ООД и се самоосигурява в ООД-то. В ЕООД-то задължително трябва да има назначен човек на определената длъжност, за която питам дали в качеството си на физ.лице може да сключи трудов договор с юридическото лице,на което е представител. Благодаря предварително. 
В Д6 периода за който плащам и дължа осиг.вноски само м.09 ли е, или да има и колонка за дължимите осиг.за м.08, но с дата на плащане през  09 м. /за да се засече с Д1 за 08 м./
Здравейте,моля за вашето мнение и съдействие! Имам следния казус - лице е съкратено от 15.08.2011. През септември декларира,че не си е намерила работа,следва да изплатим обезщетение по чл.222. Как следва да подам Образец 1, Образец 6, периода на платежните и как изглежда ведомостта за м.09, защото смятам,че тази за август не следва да се променя или да се пуска допълнителна . Проблема ми е най-вече в Декларация 6.Благодаря предварително!
Здравейте, имам следния въпрос - работещ на непълно работно време - 2 ч. какъв размер на платения год.отпуск има право да ползва? Според Наредбата - пропорционално на времето,което му се признава за тр.стаж. Следователно - ако пълния размер на пл.отпуск е 20 дни годишно, въпростния служител има право на 5 дни годишно?
Откъде всъщност следва,че като самоосигуряващ едно лице може да извършва само т.нар.управленски дейности, а за всяка друга дейност /например в моя казус лицето е собственик и съдружник във фирми за ремонт на асансьори/ - както в случая той лично извършва ремонти - трябва да има сключен някакъв вид договор за това? Или иначе казано как и къде са регламентирани функциите на самоосигуряващия и дейностите, които може да извършва в качеството си на такъв? И защо да са само управленски?
Здравейте,
Имам следния казус: едно лице е съдружник в ООД, собственик на ЕООД и собственик на още едно ЕООД, в което няма назначени работници и функционира от 04.07.2011. Осигурява се на избран доход 420.00 лв. авансово през ООД, но извършва дейност,т.е. участва с личен труд реално и в трите фирми. Как следва да се осигурява?